För vissa så är det som helst inga problem att pack inför sina resor. För andra så kan det vara ett stort bekymmer då man inte riktigt har koll på vad kommer att behöva under den tid man är borta.

Det beror ju självklart var man ska resa och hur länge man ska vara borta. Problem 1 som vi ser det är att vi inte har flera olika resväskor som man kan variera mellan. Det är en stor fördel att köpa på sig ett par olika storlekar på resväskor som passar beroende på hur länge man ska vara borta. Det kan vara en väska för en weekendresa på typ 2 till max 4 dagar. En vecka bör det finnas en väska för och även en väska för längre resor. Du kommer lära dig vilka väskor som passar för vilka resor efter hand.

När man packar så gäller det att planera noga. Man bör bara ta med sig det nödvändigaste. Tandborste, tandkräm, underkläder för de dagar man beräknar vara borta. Kläder anpassade för den resa och dit man åker. Flyger du så finns det en viss vikt som väskan bör väga. Annars så blir det att betala extra. Åker du andra färdmedel och du packar för mycket blir det du själv som måste släpa på väskan. Det kan låta som ett skämt att man ska provpacka och känna av hur mycket man behöver med sig. Men det är en bra idé främst om du ska vara borta längre än en vecka.