Den första Svenska charterresan gjordes 1955 och gick till Palma på Mallorca, här började den svenska charter turismen, och många är det som åker på den typen av resor. Till sol och värme och det är egentligen inte så konstigt. Mycket på grund av vår långa vinter så söker vi oss till varmare breddgrader, men också så har vår ekonomi förbättrats och vi har mer flexibilitet i våra jobb som gör att vi kan åka på andra tider än just under sommar månaderna. 

Under 1960 och 70-talet  i Sverige så var det många bönder eller så  jobbade man i fabriker och då fanns ju inte samma möjlighet som vi har idag. Hade du jordbruk så jobbade du dygnet runt året runt, ja nästan i alla fall. Arbetade du på fabrik så hade du din semester då fabriken stängde över sommaren max 4 veckor den så kallade industrisemestern. Idag är det helt annorlunda då utvecklingen förändrade hela vårt samhälle.

I vilket fall som helst så har vi idag att resa mer frekvent och det gör vi, Thailand är ett populärt resmål för oss Svenskar. Men vi reser mycket utomlands och Frankrike är ett av världens populäraste resmålen. För sol och bad så är Antalya populärt och Gran Canaria. Weekend och shoppingresor så ligger London och New York i topp! Alla har vi säkert vårt favoritställe dit vi gärna återkommer fler gånger.

För att boka en resa utomlands så kan vi rekommendera Reseshopen.se som har ett utbud som sträcker sig runt om i världen, ett populärt resmål är Irland. Resan till Irland så står de för en paketresa där det mesta är inkluderat. Ha en skön resa oavsett var i världen du åker!