Svenskarnas resvanor har förändrats de senaste åren och vi vill gärna byta resmål oftare nu än förr. Svenskarna vill inte längre bara resa för att sola utan det måste också finnas annat att aktivera sig med. Djuphavsfiske, djungel vandring, rafting och segling är några av de aktiviteter som är populära.

Paradis strand i Costa RicaDen starka kronan och låga dollarkursen har fått svenskarnas blickar att vända sig mot USA och Karibien. Det finns också perfekta resmål i Centralamerika till exempel Costa Rica. Costa Rica har underbara avskilda stränder för den som vill kunna bada och sola utan att trängas med en massa turister. Costa Rica erbjuder spännande natur med tropiska skogar och ringlade floder. Costa Ricas naturliv räknas till en av världens rikaste. Landet erbjuder spännande turer till vulkaner som både är aktiva och inte aktiva. Eftersom landets gränser till väster och öster flankeras av två stora hav: Stilla havet och Karibiska havet, så finns en otrolig möjlighet att följa med på olika fisketurer. Bland annat så är djuphavsfiske med fiske efter segelfisk populära. Vill du läsa om vad som erbjuds i Costa Rica så kan du besöka Swetours webbsida för att läsa mer om aktiviteter och olika paket som erbjuds.

Costa Rica är fantastiskt för att landet som sagt erbjuder tillgången till två olika stora hav som man kan uppleva på samma resa. Att ligga vid hotellets pool dagar man inte vill göra något speciellt eller att ha möjlighet att hitta sin egna avskilda badstrand. Inlandet består av en bergsrygg som går genom landet från norr till söder. Vill man få svalka en varm dag så åker man med fördel upp i bergen där temperaturen är lägre. Temperaturerna är jämna under året och minskar med ca 4 grader per 1000 meter man åker upp i bergen.

Vill du uppleva landet som är ett paradis året om så boka en resa dit med vänner eller familj. Där finns något för alla.