Att besöka Costa Rica kan kännas som att besöka paradiset på jorden, med ett tropiskt klimat som gör att det får en växtlighet som är enorm. Från Sverige så tar det ungefär 14-16 timmar innan man landat i San José som är huvudstaden. Väl där så så finns det massor att uppleva, regnskogar och nationalparker ligger runt om i landet och det är inte särskilt långt mellan olika upplevelser.

Stränder finns det gott om och att uppleva Costa Rica kan ta ett tag även om det inte är långt mellan olika aktiviteter och upplevelser. På sidan www.omcostarica.se kan du läsa mer om detta fantastiska land. Läs om maten, naturlivet och annat du kan få vara med om när du besöker landet. Det finns något för alla på Costa Rica, gillar du att surfa så är detta det självklara landet att befinna sig i då surfing är ett av landets mest självklara vattensport. Gillar du att ligga på stränder och sola så finns det garanterat plats, många stränder finns att besöka och om man håller sig lite utanför de vanliga turiststränderna så kan man kanske hitta sitt eget lilla paradis att sola på.

Forsränning Costa RicaGillar du att vara ute på äventyr så kan forsränning rekommenderas då landet erbjuder flera fräcka forsar att paddla i. Antingen så åker du på en dagars utflykt till Tenoriofloden om du vill känna på det där lilla extra, det kanske inte är något för den som har lite fobi för vatten, det kommer att ge dig en kick utöver det vanliga. Denna forsränning kräver också en god fysik, då den är rätt så påfrestande. Coloradofloden är något lugnare och här kan du själv med kanot åka utför, spelar ingen roll om du är ung eller gammal. Bra kondition eller något sämre. Floden tar dig i perfekt fart nedströms och är man här under torrperioden mellan februari och maj så är det inte så högt vatten i floderna som under regnperioden.