USA har länge varit en populär turistdestination. Och medan det finns fler platser att besöka än man någonsin skulle kunna hinna med finns det alltid de som är mer populär än de andra. Nedan listas de mest besökta städerna i USA.

1. New York

Att New York toppar listan förvånar nog inte många. Detta är kanske en av världens mest ikoniska städer och vi känner alla igen flera av stadens byggnader och landmärken. Att den ligger på östkusten hjälper så klart även till då det betyder kortare restid för alla som kommer från Europa.

2. Chicago

Chicago som den näst mest besökta staden lär dock vara något som förvånar en hel del. Belägen just vid Lake Michigan upplever staden ganska starka vindar och kallas därför även för Windy City.

3. Atlanta

Atlanta kommer in på tredje plats och ligger i den amerikanska södern. Staden är kanske mest känd för att vara där Coca Cola har sitt huvudsäte, men det är också en starkt kulturcentrum och en metropol med mycket att se och göra.

4. Anaheim

På fjärde plats hittar vi staden Anaheim, och det kan nog igen vara väldigt förvånande för många. Men så fort man får veta att det är den närmaste staden till Disneyland accepterar man snabbt att den ligger så högt upp.

5. Orlando

Orlando tar femteplatsen och ligger i centrala Florida. Även detta är en populär destination mycket tack vare en nöjespark, men nu är det Walt Disney World vi talar om. Universal Studios och Kennedy Space Centrer är dock även två stora favoriter bland turister.

6. Los Angeles

Först på sjätte plats kommer Los Angeles, som nog många tror skulle hamna betydligt högre upp. Los Angeles är trots allt den näst största staden i hela USA. En av de största turistattraktionerna i staden är den myriad av studioturer man kan åka på. Tillsammans med de fantastiska stränderna så klart.

7. Las Vegas

Las Vegas är den sjunde mest besökta staden i USA och alla vet vi ju vad staden är mest känd för. Underhållning av alla möjliga är den stora dragningen för turister och även om vi lika gärna kan spela spelen som casinon erbjuder på nätet idag är det mängder som flockas hit varje år för att pröva sin tur.

8. Philadelphia

Philadelphia kommer in på åttonde plats och det är en stad rik på historia och spelade en väldigt viktig roll i grundandet av USA. Staden huserar några av de mest historiska byggnaderna och sevärdheterna i landet, som Independence Hall, där USA:s självständighetsförklaring och deras konstitution skrevs.