Österrike är knappast det mest besökta landet i Europa, men har man en gång varit där kommer man längta att få komma tillbaka. Här följer några tips på platser att besöka.

Kultur och historik i storstäder

Österrike har mycket att erbjuda för storstadsälskaren, speciellt om man har ett intresse för historia och kultur. Det finns mängder av vackert bevarade byggnader från många olika tidsperioder bland Österrikes många städer. Huvudstaden Wien hamnar så klart högt upp på listan. Några av de största favoriterna inkluderar Schloss Schönbrunn, Belvedere Palace Museum och Stefansdomen.

Men det är också värt att nämna staden Graz, som UNESCO har titulerat ”The city of design”, tack vare sin blandning av modern arkitektur och gamla stans historiska byggnader. Tips för om man åker hit är bland annat att uppleva den fantastiska utsikten från Grazer Schloßberg och ta en tur kring Altstadt von Graz.

Uppleva bergen året runt

Österrike är en känt resmål bland skidåkare och har många populära skidorter som är fantastiska under vintermånaderna. Men dessa är inte bara utmärkta destinationer under vintern. Platser som St. Johann kan även erbjuda många roliga aktiviteter under andra delar av året. Oavsett om man föredrar härliga vandringar med otroliga vyer eller fartfyllda downhillbackar kan bergen i Österrike erbjuda något för alla.

Shopping och mat i Österrike

Österrike är också ett perfekt resmål för den som gillar att göra shoppingrundor och/eller gå på restauranger. Alla de stora städerna har en utmärkt kombination av intressanta specialistbutiker och stora gallerior. Vare sig man är ute efter att köpa souvenirer, prova ny mat eller bara fönstershoppa, kan man alltid hitta något som är värt att spendera tid eller pengar på. Europark i Salzburg är ett väldigt populärt val vad gäller just shopping och har något få alla smaker.