Vad är egentligen en hemester? Det är ett relativt nytt ord, men det betyder precis det du tror – att skapa semesterkänsla i ditt eget hem. Att inte kunna resa bort till någon solig kust behöver tvärtom inte innebära att du inte kan njuta av fördelarna med din semester.

Gräset är faktiskt inte grönare

Varför är hotellfrukosten godare än den du får hemma? Är det när allt kommer omkring för att du inte har lagat den själv? Eller är det bara känslan av att du njuter av det lilla extra i vardagen? Långa, lyxiga frukostar med färskpressad apelsinjuice är minst lika goda på den egna balkongen därhemma.

Använd fantasin

Har du nånsin tänkt på din egen stad som om du vore en turist? Ta först fram kartan och försök sedan tänka som om allting är helt nytt. Har du letat efter smultronställen runt hörnet nån gång? Eller tagit en guidad tur över lokala sevärdheter? Se det precis som en chans att återupptäcka din närmiljö och lära känna den bättre.

Dagsutflykter och sommarsol

Alla vet hur trist en regnig novemberdag kan vara. Lustigt nog är det ändå under sommarmånaderna de flesta reser utomlands. Men det är ju under sommaren Sverige är som vackrast. Kolla in här om du vill bli inspirerad inför din egen hemester.