Många förknippar fjällen med skidåkning, vilket inte är så konstigt, för här har du fantastiska backar och tillgång på snö. Detta erbjuder en helt annan möjlighet till vintersporter än de södra delarna av landet. Men denna fantastiska miljö har så mycket mer att erbjuda, så varför inte ta en tur till Vemdalen och Björnrike i höst?

Vemdalen

Denna lilla fjällby ligger på gränsen mellan Härjedalen och Jämtland och hit kan du resa med egen bil, buss eller nattåget som går ända från Malmö med stopp bland annat i Lund, Linköping och Stockholm. Om du reser hit med tåg eller buss, finns det både taxi och lokal kollektivtrafik på plats.

Turista i Vemdalen

Det har satsats mycket på turismen i Vemdalen och det finns flera bra familjepaket. Bland annat kan du testa SUP på Klövsjön eller Svartåsjön, dessutom kan du ge dig på konceptet Finn Fem Fall. Det är fem korta vandringsleder som alla leder dig förbi ett vattenfall.

Björnrike

Detta område ligger 10 minuter från Vemdalen. Största ruschen är därmed på vintern, för här kan du bo med fjället precis utanför den stuga som du kan hitta hos Stugknuten. Men att fjällvandra på hösten är nog den ultimata upplevelsen. Du kan njuta av den höga, krispiga höstluften, de fantastiska färgkaskaderna och kanske det bästa av allt – inga mygg!