En resa till London sitter aldrig fel. År 2013 besöktes London av 16,8 miljoner turister, ett rekord för staden och det gör London till en av världens mest besökta städer. Stadens breda utbud av historia, kultur och nöjen sägs vara en nyckel till framgången. Vare sig man har varit i London eller inte finns det mycket nytt att se.

Collage av London

Den historiskt intresserade bör inte missa The Tower of London, ett medeltida slott, fängelse med mera som dessutom har ett blodigt förflutet. Här kan man också beskåda kronjuvelerna. British Museum tillhör liksom Towern en av de mest populära historiska attraktionerna. Här kan man följa mänsklighetens utveckling från dess början till nutid. De mer än 8 miljoner objekten är samlade från Jordens alla kontinenter.

Utöver historia finns mycket att mysa in sig i speciellt nu under den mörka och kalla årstiden. Beundra till exempel julbelysningen som höljer bland annat Oxford och Regent Street i glitter, smit in på ett afternoon tea efter dagens shopping och njut av ett ångande te tillsammans med det traditionella trevåningsfatet med snittar, scones och bakverk. Ett pub-besök bör man också hinna med, kanske för att ta en öl till kvällen eller en fish and chips till lunch. Glöm inte heller att London är en av världens mest internationella städer. Passa alltså på att äta indiskt, thai, peruanskt, kinesiskt och mycket mer.

Någonting som man absolut ska ha på programmet är en musikal. London är Europas centrum för teater och musikaler och här kan man passa på att se det bästa som finns i genren. Ett av de mest fantastiska verken att se i London är Lion King. Disneys drama ligger bakom denna musikal och den passar både barn och vuxna. Regissören Julie Taymor vann 1998 Tony® Award för bästa regi och kostym, vilket är lätt att förstå när man ser denna fantastiska musikal där Afrikas färger, djur och musik kommer till liv. Lion King berör och har man inte sett den förut så är det definitivt att rekommendera. Det är mycket som ska passas in i ett späckat schema för att maximalt utnyttja det mångsidiga London. Vill man säkra att resa, hotell och musikalbiljetter passar ihop kan man exempelvis boka med Go Music Travel. Unna dig en färgsprakande musikal, som till exempel Lion King, i höstmörkret.