Republiken Malta är en östat som ligger mellan Libyen och Italien, mitt i medelhavet. Det är en av Europas så kallade mikrostater, en väldigt passande benämning på en stat som endast är 316 km², det är omkring en fjärdedel av hela Ölands yta. Trots detta bor det omkring 400 000 innevånare på Malta.

Mycket av informationen i den här artikeln kan man läsa mer om på Visitmalta.com.

1207976-mgarr-harbour-maltaMalta har bland annat gjort sig känd för casinoverksamheter, stora företag som Betsafe driver all sin verksamhet därifrån, en stor fördel av detta har varit att även svenskar som spelar på dessa företags sajter behöver inte skatta för de pengar som de vinner.

Vill man semestra på Malta under sommaren är det för många självklart att man ska spendera tid på stranden, av denna anledning är det populärt att välja staden Sliema, där har man baden direkt runt hörnet på hotellet.  Är man instället mer ute efter nattlivet finns det n hel del härliga ställen i Paceville, St Julian’s, men var man än bestämmer sig för att bo måste alla Maltabesökare någon gång ta sig in i huvudstaden.

Eftersom Malta är en östat finns det många möjligheter att ta båtturer, det finns en hel del firmor att välja mellan, det är bara att välja ut en som ser bra ut och boka en runda. Har man vissa krav på saker som tillgång till wifi eller en båt med hytt kan det naturligtvis ta lite längre att hitta någon som passar.

För att uppleva lite kultur på Malta kan man ta sig till en teaterföreställning. Detta är riktigt populärt på ön och det finns en mängd teatrar och utomhusscener med ett stort utbud av olika former av underhållning som musikaler, pjäser och opera.

Det finns även en rad härliga byggnader att se på Malta, ett tips är att besöka Saint James Center for Creativity, det är ett varsamt restaurerad befästning där man numera ställer ut nutida konstverk. Det är en fantastisk blandning av det gamla och den nya.