Om du är en erfaren skid- eller snowboardåkare så vet du hur viktigt det är med rätt utrustning och kläder. Det kanske du även vet om det är första gången du ska åka på en fjällresa. Det ska vara rejäla termobyxor, en jacka, varma vantar och en mössa. Men det handlar inte bara om att kläderna ska vara varma och sköna och ha en bra funktionalitet. Det handlar om mer än så, och det vill vi lyfta.

Fördelarna med rätt kläder

Att kläderna du införskaffar inför din resa är funktionella och varma är såklart bra. Dock behöver du kika på fler aspekter än så. Det första vi anser viktigt är nämligen att kläderna har rätt stil och utseende. De måste spegla din personlighet och vad du tycker om för att du ska känna dig bekväm i dem.

Kläderna bör även ha rätt sorts material för att de ska vara så behagliga som möjligt. Ull kan exempelvis vara värmande och har enkelt att reglera fukt, men många anser även att det sticks och känns irriterande.

Till sist bör din fjälloutfit även bli fulländad med solglasögon eller skidglasögon då dessa bidrar med funktionalitet. Så välj något passande och kolla in utbudet redan idag.