Även om det är kul att titta på sport i Sverige så är det givetvis lite mer speciellt att resa iväg någonstans för att se på sport. Eftersom utbudet av sport i olika former idag är minst sagt stort så är det inte svårt att hitta något som passar, vare sig man är intresserad av fotboll, hockey, motorsport eller någonting annat.

Åka och titta på fotboll

Att åka på någon form av fotbollsresa är kanske den allra mest populära formen av sportresa. Att dra ner på kontinenten eller till brittiska öarna över en weekend och se en match i Premier League, Bundesliga eller Serie A är något som är väldigt vanligt. Extra roligt är ju givetvis att åka på VM eller EM i fotboll. Förhoppningsvis deltar också Sverige eftersom det är något alldeles speciellt att vara på plats och heja fram vårt svenska landslag till framgång.

Åka och se på NHL

Gillar man hockey bör man givetvis göra en hockeyresa och titta på någon match i världens bästa hockeyliga NHL och kanske då något lag där svenskar spelar. Eftersom NHL numera innehåller hela 30 lag finns det gott om städer att välja mellan. Ett tips kan vara att försöka åka på något klassiskt derby, som till exempel det mellan New York Rangers och New York Islanders eller varför inte mellan de klassiska kanadensiska lagen Montreal och Toronto.

Åka och se någon motorsporttävling

Är man intresserad av motorsport går det såklart även alldeles utmärkt att resa iväg för att på någon motorsporttävling. Det mest spektakulära är givetvis ett Formel 1-race, som kanske är den mest prestigefyllda motortävlingen alla kategorier. Har man möjlighet bör man åka ner och ta del av en hel F1-helg under något klassiskt race som Italiens GP på Monza eller varför inte Monacos GP, som körs runt om på gatorna i Monte Carlo.