Vårt grannland Norge är en perfekt destination för alla skidälskare. Svenskar har besökt Norge i många årtionden av just denna anledning. Skidåkningen i Norge är en tradition man håller väldigt varm om hjärtat och här finns mängder av bra skidorter med fantastiska pister som bara väntar på att bli använda.

Redan i November börjar snön täcka de stora norska skidorterna och många av de mest populära håller öppet ända fram till maj. Det kanske kan vara svårt att välja mellan alla de olika orterna men det är svårt att egentligen gå fel med någon av dem.

Trysil

Trysil är den största i hela landet och erbjuder 75 km av preparerade pister. Orten ligger på Tyrisfjället och har två sidor. Reser man med barn är det bäst att hålla sig till den södra sidan då detta är där barnområdena ligger. Är man en erfaren skidåkare och reser utan barn kanske Høgegga med sina svarta pister är det som lockar mest.

Kvitfjell

Kvitfjell ligger i Lillehammer och har kallast för den bästa alpinskidåkningsorten i Norge. Totalt finns det 29 km nedfarter att utforska där den längsta pisten är 3 500 meter och en fallhöjd på 852 meter. Kvitfjell är också ett utmärkt alternativ för nybörjare med sin juniorpark där man kan testa jibbing.

Hemsedal

Hemsedal är ett skidområde med tre olika toppar och har ofta kallats för Norges alper. Här hittar man Norges högst belägna skidtopp, kallad Totten, som ligger hela 1 450 meter över havet och erbjuder en fantastisk utsikt. Alla backarna i området möts längst ned i skidsystem vilket skapar den perfekta mötesplatsen med mängder av restauranger och barer.

Skeikampen

Skeikampen, som också ligger i Lillehammer, har en ett bra utbud av backar i alla möjliga klasser. Men orten är mest känd för sina underbara turspår där man kan åka längdskidor på en höjd omkring 800 meter över havet.