Många reser genom jobbet, en del är bara äventyrare som inte kan sitta stilla. Vilken anledning man än har för att resa, kan vi ge några tips för att göra resandet lättare, billigare och roligare. 

Poängsystem

travelingNär du reser mycket kommer du att stöta på samma saker och butiker om och om igen. Passa på att gå med i klubbar som ger dig gratisnätter, eller bara ett stämpelkort som ger dig den tionden kaffekoppen gratis. Det kostar dig ingenting, du skulle ju köpa den där kaffekoppen eller boka det där hotellrummet i vilket fall som helst.

Kolla in dina favoritbutiker som du ofta besöker när du är ute på vift och se om de erbjuder medlemskap, stämpelkort eller andra sätt att jobba upp sig till gratis eller reducerat pris i framtiden.

Unna dig inte för mycket

Vare sig man reser för nöje eller jobb, brukar man tänka att man kan unna sig lite extra eftersom man är hemifrån. Men för den som reser mycket är det viktigare att hålla bra kost än den som mest är hemma. Resande personer har en tendens att sitta stilla mer, man flyger i flera timmar för att sedan sitta på en turistbuss eller ett jobbmöte. Flyger man påverkas också kroppen av lufttrycksskillnader och i slutändan är de ganska lätt att lägga på sig fem-sex kilo extra bara för att man unnar sig en lite större och lite fetare middag.

Resa lätt

Grundtanken ska vara att du aldrig ska behöva checka in bagage på flygplatsen. Du kommer aldrig riskera att flyget tappar bort din väska och du kan lätt ta dig från punkt A till B. Genom att rulla ihop dina kläder kan du packa mer i en vanlig ryggsäck. Köp små brukar och fyll dem med schampo och balsam. Ett litet travelkit kostar inte mycket och du får gott om plats över för mp3-spelare, en bra bok och din surfplatta.