Att uppdatera sin garderob kan verka som en krånglig och dyr historia. Men det finns olika sätt att göra det billigare på. Det ska vi tipsa om idag.

Först och främst måste du gå igenom din garderob och fundera över vad det är du behöver införskaffa. När du gjort det är det dags att börja shoppa. Det vanligaste är kanske att du besöker några

butiker i din hemstad eller nätshoppar. Detta är så klart logiskt men det finns andra sätt att få tag på kläder.

Ett tips är att leta rabattkoder. Detta kan göra att du hittar snygga kläder men inte behöver betala lika mycket. Ta dig tid att hitta rabatter till just de sajter som du brukar handla på så kan du handla de kläder du gillar men slipper slösa pengar. Det här kräver också lite tålamod, en del butiker har bara rea och rabatter några gånger om året. Rabattkoder dyker upp lite då och då, de följer inte samma schema som sommar- och mellandagsrean. Vill du säkra att du får veta när butiken har en rabattkod kan du ta emot nyhetsbrev via mail eller sms. Ibland kan du till och med bevaka vissa märken eller butiker och bli meddelad när just dessa har sänkta priser. Via Google kan du göra en bevakning för vissa fraser och sökord som kan hjälpa dig att hitta de priser och kläder du är ute efter.

Om du inte känns ha råd med nya kläder kan det vara en god idé att leta på second hand. Kläderna på second hand är ofta gammalmodiga och har många år på nacken. Stilen och skärningar är inte som på moderna kläder, men med sax och nål kan du enkelt göra midjan lite smalare eller klippa bort vadderingen på axlarna. Oavsett om det gäller i fysiska butiker eller onlinesajter som Tradera är det bra att ha is i magen så att man hittar kläder man verkligen vill ha. Detta gäller speciellt på Tradera då auktionsmomentet lätt gör att priserna drar i väg om man inte är försiktig.

Om du för tillfället har dåligt med pengar kan ett ytterligare alternativ vara att låna kläder av vänner. Kanske har du och en kompis samma storlek och kan på så sätt byta kläder sinsemellan? Som du märker finns det många sätt att hitta nya kläder på så det är bara att köra igång. Lycka till!