Västernorrland med sina djupa rofyllda skogar och gnistrande sjöar är ett givet mål för hela familjen som väljer att göra Sverigesemestern till ett minne för livet. De flesta förknippar antagligen Västernorrland med Norrlands tredje största stad Sundsvall. Men för den som vill utforska mer rekommenderas Mosjöns camping varmt, som är ett strategiskt utgångsmål utmed E4:an. Hit tar du dig alltså lätt med bil och även med husvagn.

Mosjön

På Mosjöns camping bor du mitt i den vackra naturen intill den badvänliga Mosjön samtidigt som du befinner dig mitt i Västernorrlands aktivitetsutbud, endast 18 km norr om Örnsköldsvik. Campingen erbjuder stugor i flera olika storlekarna och standarder. Om du väljer att utforska Västernorrland med husvagn finns det flera husvagnsplatser med en magnifik utsikt över Mosjön.

På Mosjöns camping hittar du även ett minilivs med ett brett utbud av sådant som behövs för campinglivet. Det finns även en enklare restaurang på campingområdet. Ett mycket uppskattat inslag i sommar-Sverige bland både barnfamiljer och kompisgäng är minigolf. Mosjöns camping erbjuder en stor minigolfanläggning med 18-hål precis som på en riktig golfbana. För de mindre barnen finns även en väldigt omtyckt hoppborg.

För barnfamiljen som uppskattar att prova på en mildare och barnvänlig variant av äventyr och friluftsliv erbjuder Mosjöns camping även vindskydd och grillplatser runt sjön. Så varför inte prova fiskelyckan och lösa ett fiskekort för sjön? Mosjön erbjuder inte bara svalkande bad, det finns även inplanterad ädelfisk i sjön. Vad smakar godare än en nygrillad forell med färskpotatis?

Mosjöns camping erbjuder som du ser något för alla i familjen. Att se barnen leka nere på stranden medan du kopplar av med en bok är mycket avkopplande. Var beredd med kameran för att föreviga ditt barns glädje när den första fisken hugger på kroken!