Det är klart att du älskar den svenska sommaren. Sommaren i Sverige är den bästa tiden på hela året. Resten av året däremot, längtar man ofta bort och vill vara långt från allt vad vardag och grått väder heter.

En klassiker är naturligtvis Medelhavet, och solresor till Spanien, Italien, Grekland eller Turkiet. Våren och försommaren är kanske bästa tiden för en resa hit om du vill resa runt och göra lite sightseeing. Mitt i sommaren är det ofta bättre läge att bara ligga vid stranden eller poolen och svalka sig, i väntan på de behagliga sommarnätterna. Kanarieöarna, Madeira och Azorerna erbjuder ett mer jämnt klimat året om, med stora lokala klimatskillnader och dramatiska landskap.

Latinamerika är för många svenskar en exotisk och avlägsen destination, men har sedan länge ett förstklassigt turistutbud för dig som gillar vacker och dramatisk natur, fritidsaktiviteter och avkopplande dagar på stranden. Brasiliens eller Karibiens stränder och barer är kanske vad många tänker på främst, med Kuba som ett prisvärt alternativ.

Costa Rica är ett föregångsland när det gäller eko- och upplevelseturism, ett idylliskt och välmående land i södra Centralamerika, som på liten yta har regnskogar med vackra, fascinerande djur och höga vulkaner. Invånarna har en skönt avslappnad attityd till livet, samtidigt som man har höga ambitioner när det gäller att erbjuda klimatvänliga och naturvänliga turistupplevelser utöver det vanliga.

Thailand är väl värt den långa resan – natursköna stränder, gott om fritidsaktiviteter och prisvärt boende och mat gör att du gärna stannar länge här.