Att få resa tillhör guldkanten på tillvaron för många. Sol och bad brukar stå högt på önskelistan för de som önskar sig en resa ut i världen där de kan se kända byggnader och gå på museer. Kanske ett besök för att försöka få någon glimt av någon kändis. Många har också på den senaste tiden börjat åka på sport- och äventyrsresor, något vi berättar mer om nedan.

Sportresor

resenärMånga sportfantaster har någon stor sporthändelse på sin önskelista. Det finns arrangörer som har temaresor och dit hör bland annat GoSport Travel som arrangerar olika typer av sportresor. De har många strängar på sin lyra och de riktar in sig på stora evenemang runt om i världen. Inom sportresor kan du åka på bland annat fotbolls-, hockey- och motorsportsresor, och få hjälp med både resa och matchbiljetter.

Populära resmål för att se på sport är såklart England eller Skottland för att se på premier league-matcher eller Spanien för la liga-matcher. För att se på hockey är det såklart NHL som lockar mest, och då är New York ett bra strategiskt val, då du har både New York Rangers, New Jersey Devils och New York Islanders nära tillhands.

Äventyrsresor

På äventyrsresor kan man besöka olika världsdelar och vandra uppe i bergen eller kanske djupt inne i någon djungel. För de som gillar lite mer äventyrliga resor brukar Machu Picchu i Peru stå högt på besökslistan.

Vill man inte resa lika långt, brukar Italien vara ett populärt resmål. Italien har så mycket att erbjuda i matväg och härlig natur där du kan vandra och bada. Maten är fantastisk och vinet odlas på plats och kostar inte alltför mycket.

Ett besök bland världens sju underverk kan också vara något att stoltsera med, läs mer på Expressen. Historien slår det mesta och är lätt att föreställa sig genom de utgrävningar som finns.