Snart är det dags för den stora folkvandringens tid. Varje år när det är dags för kval inför ett stort mästerskap eller ett mästerskap så samlas fans och sport intresserade för att se sitt land kvalificera sig vidare till mästerskapet. Det kan vara SM, EM, VM eller OS i motorsport, friidrott, fotboll, hockey eller någon vintersport. Evenemangen får oss att resa till andra länder för att heja fram våra idrottare eller lag.

Nu har till exempel VM kvalet till fotboll pågått ett tag och vi hoppas att Sverige ska slå sitt motstånd så att vi får resa till Brasilien som är värdlandet för fotbolls VM 2014. Fans från hela världen kommer att resa dit för att inte bara uppleva matcherna utan också passa på att uppleva allt det fantastiska som Brasilien kan erbjuda. Tänk dig att promenera på Copacabanas 4 km långa sandstrand när varma vindar fläktar skönt. Copacabana är en stadsdel i Rio de Janeiro.

Vill man inte resa så långt så har vi ju också stora evenemang på hemma plan i Sverige. Vi har ju precis haft både EM i friidrott och hockey VM tillsammans med Finland. Behöver jag påpeka att vi blev världsmästare i Ishockey?  Det blev ju en stor folkfest som många tillresta fick uppleva och njuta av. För att vara säker på att du inte missar bra evenemang och får biljetter så finns det ett antal olika sajter på Internet som du kan köpa ifrån. Det bästa alternativet är om det är en sajt som till exempel GO Sport Travel som erbjuder både resa, boende och inträdesbiljett om man önskar. Annars så går det bra att köpa bara inträdesbiljett.

Vilken evenemang vill du uppleva i sommar eller i vinter? Att ta lite semester och uppleva ett nytt land eller en storstad i samband med ett sport evenemang är ett perfekt sätt att kombinera två trevliga saker. Själv så ska jag överväga fotbolls VM i Brasilien. Dit har jag alltid velat resa.